Diederik Veelo

CEO & Founder | Ambassadors.com

Diederik Veelo is Hoofd Innovatie bij creatief productiebureau Ambassadors en oprichter van creatief productieplatform Cube en Vocoda.ai, een studio voor voice synthesis die met behulp van kunstmatige intelligentie realistische stemmen produceert voor reclame gebruik.

In 2008 begon Diederik als VFX-producer bij Ambassadors. Hier lanceerde hij het Innovatielab, dat zich richt op het ontwikkelen van technologie gedreven creatieve projecten en producten. Hieronder vallen de prijswinnende VR-ervaring Amani voor Terre Des Hommes, en VideoWindow dat een CES Innovation Award won.

In 2011 richtte Diederik Cube op, een creatief productieplatform dat oplossingen biedt voor digital asset management en creative automation. Hiermee kunnen merken en bureaus, zoals Booking.com, VodafoneZiggo, N26 en TBWA\NEBOKO, hun productie workflows stroomlijnen en op grote schaal video content creëren. Zo zijn Diederik en zijn team verantwoordelijk voor het produceren van alle performance-marketingvideo’s voor Booking.com op wereldwijde schaal. De nieuwste innovatie van zijn Lab-team is Vocoda.ai, een studio voor voice synthesis die realistische, door AI aangedreven stemmen kan creëren voor reclame gebruik.

Diederik was jurylid bij Eurobest en heeft gesproken op Cannes Lions Digital in 2019.

Presentaties: