Netwerkborrel

Laat de dag op een sfeervolle manier uitklinken in een informele setting, waar je volop kunt napraten en netwerken tijdens de borrel.

Rondetafel – Balanceren tussen regeldruk en klanteisen. (ENG)

In deze besloten rondetafel bespreken we hoe banken kunnen reageren op strengere compliance regels, fraude kunnen voorkomen en tegelijkertijd efficiënt en klantgericht kunnen blijven. Welke mogelijkheden zijn er om frauderisico’s door slimme automatisering te beperken en wat zijn de voorwaarden om dit succesvol te doen? En hoe doen we dit zonder extra kosten of slechte klantervaringen? Met een exclusieve groep leiders uit de financiele sector delen we onze ervaringen en ideeën. Samen bespreken we onze prioriteiten en hoe we een voorsprong kunnen nemen in een tijdperk van verhoogde regeldruk en risico’s.

Hosted by: Thomson Reuters

Rondetafel – Het Dataspelletje, niet lullen maar poetsen!

Iedereen praat over hoe belangrijk data is maar praktische verhalen krijgen we niet vaak te horen. Pon heeft een succesvolle strategie neergezet en neemt ons mee in hun reis. Wat was de beginsituatie, de visie, succesvoorbeelden en hoe de Finance afdeling zijn rol hierin pakt. Het is een reis met hobbels, wrijving en soms met elkaar in de heg liggen. Een weg van continue veranderen, verbeteren en steeds nieuwe inzichten. Rudolf Nieweg, CFO Pon Automotive en Ralf de Haan, Director Data & Analytics gaan met ons in gesprek, beantwoorden jullie vragen en inspireren je hoe je dit succesvol binnen je eigen organisatie verder kan ontwikkelen.

Hosted by: Agium

Masterclass – Pensioen in beweging: De Impact op de business ontcijferd

Het is bijna zeker. Alle pensioenregelingen moeten de komende jaren omgezet worden in beschikbare premieregelingen (Defined Contribution) met een vaste en gelijke premie voor alle werknemers. Hiermee lijken de ingewikkelde pensioenkwesties achter de rug. Echter de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel zal risico’s en kosten met zich meebrengen. Hoe in te spelen op deze risico’s en de noodzakelijke (kosten)compensaties gegeven het perspectief verlies van de oude pensioenregelingen? Grote financiële en accounting impact liggen de komende jaren in het verschiet. Alle reden om als CFO nu alert te zijn op de implementatie gevolgen van het nieuwe pensioenstelsel.

Hosted by: Aon

Masterclass – Artificial Intelligence: A real business

Dit is hét moment om behendig en flexibel te zijn en te experimenteren met verschillende ideeën en technologieën. Hoe maak jij van Artificial Intelligence een real business? Diederik Veelo – Hoofd Innovatie bij creatief productiestudio Ambassadors – kent als geen ander de kansen die AI zijn bedrijf biedt. In deze masterclass opent Diederik zijn Innovation Lab en neemt hij ons mee in de explosieve groei van AI middels verrassende toepassingen van deepfake- en voice-synthesis-technologie. Ontdek de ongekende snelheid waarmee AI de creatieve industrie op zijn kop zet en laat je inspireren door ongekende mogelijkheden

Masterclass – De complexiteit vereenvoudigd: naar een succesvolle ESG & CSRD strategie

Voor de CFO van de toekomst vormt nieuwe ESG-regelgeving zoals CSRD een grote uitdaging, maar ze biedt ook enorme kansen: ESG- en CSRD-rapportage wordt een zinvolle voorspeller van zakelijk succes en voorkeur bij uw stakeholders. De integratie van deze regelgeving in uw activiteiten met hetzelfde rigoureuze proces als financiële verslaglegging is cruciaal. Tijdens deze interactieve workshop neemt Hill+Knowlton Strategies u mee door een vereenvoudigd ESG & CSRD stappenplan: ken de vereisten, zorg voor succesvolle naleving en begrijp het belang van de implementatie van een succesvolle ESG-strategie.

Masterclass – When AI meets Sustainability: een transformatie die geld oplevert

Arvato Bertelsmann, Hak, Makro en Holland Foodservice. Zomaar een aantal ondernemingen die niet alleen plannen maken voor een groenere toekomst, maar het vandaag nog realiseren. Dankzij een radicaal andere kijk op de markt voor energie en de toepassing van slimme meters en kunstmatige intelligentie verdienen deze bedrijven daadwerkelijk aan duurzaamheid. In deze Masterclass presenteert CFO Daan Bouwman een unieke kijk in het baan doorbrekende businessmodel van Groendus en de aantrekkelijke businesscase die ook jij zou moeten kennen.

Masterclass – Instappen op de beurs: is dit het moment?

Instappen op de beurs heeft voor jou als CFO twee dimensies: als particulier en als financieel verantwoordelijke voor je bedrijf. In beide gevallen is actuele kennis van de beurs belangrijk. Niels Koerts, Aandelen Analist bij IEX.nl, geeft je tijdens deze masterclass de meest actuele inzichten. Vervolgens bespreekt hij de verschillende visies op aantrekkelijkheid van een aandeel: hoog interessant voor het bedrijf, en laag voor de particulier om ten slotte tot de conclusie te komen: is dit het juiste moment om in te stappen?

CFO Studio met Jedox

Voor het eerst wordt de CFO Studio live opgenomen tijdens CFO Day. In deze editie, in samenwerking met Jedox, worden belangrijke vraagstukken voor CFO’s belicht. Niels van Bladeren, CFO van LBC Tank Terminals, Jan Bouten, CFO van Arcadis en Sam-Ray Atta, Account Executive bij Jedox, zullen te gast zijn. Ze zullen bespreken welke controlemechanismen je moet inbouwen, welke verplichtingen en risico’s transparantie met zich meebrengt, hoe je succesvol kunt samenwerken met andere bedrijfsafdelingen en welke rol technologie en AI spelen in rapportage. Deze aflevering van CFO Studio biedt inzichten om de verwachtingen van stakeholders waar te maken door betere beslissingen te nemen en risico’s effectiever te beoordelen.

Uitzenddatum: 8 juni 2023 om 10:00 uur

Rondetafel – Digital Transformation: Groot denken, klein doen

Digitale transformatie is al decennia onderwerp van gesprek, en in alle mogelijke vormen besproken. Waarom krijg je het niet voor elkaar? Maken we het niet te groot? Inmiddels komt het besef dat groot denken en klein doen de basis is van succes bij digitalisering: starten met (deel)processen en vanaf daar uitbouwen. Pieter Paul van Oerle van Nlmtd begeleidt organisaties in het toepassen van innovatie in hun organisatie door de “best fit” start-ups bij vraagstukken te vinden en Kwint Jansen kent vanuit Payhawk de uitdagingen die CFO’s ervaren en hoe je deze tackelt bij het digitaliseren van betaalprocessen. Welke kansen zijn er voor jou en je team om te starten met digitaliseren?

Hosted by: Payhawk